Лазерната епилация е надежден, бърз и изключително ефективен метод за премахване на нежеланото окосмяване за дълг период от време от тялото и лицето. Освен това, процедурата е и изключително безопасна, когато се прави от високо квалифициран медицински специалист.

Как работи лазерната епилация?

При лазерната епилация нежеланите косми се излагат на импулси от лазерна светлина. Отстраняването се получава, благодарение на съответните импулси, които унищожават космения фоликул. Пигментът меланин, който се съдържа в косъма и придава неговия цвят, поглъща лазерните импулси. По този начин, достигайки до фоликула, светлинната енергия се преобразува в топлинна. Така косменият фоликул се унищожава и не може да възпроизведе нов косъм. Това прави премахването на нежеланото окосмяване дълготрайно. Лазерният лъч е насочен изцяло към косъма и неговия фоликул, поради тази причина влиянието върху кожата е минимално.

Защо да изберем лазерната епилация като метод за обезкосмяване?

Най-често използваните методи за премахване на нежеланото окосмяване се оказват само временни решения. Кола маската и епилаторите вършат добра работа, но известно време след използване на съответния метод трябва да се прибегне до още процедури. Освен с краткотрайното си действие, тези методи са обвързани с болка, дискомфорт и зачервявания. Друг традиционен метод за обезкосмяване е използването на самобръсначка. За разлика от кола маската и епилатора, при самобръсначката се прави асоциацията за безболезнено отстраняване на космите. До този ефект се достига, благодарение на това, че космите само се режат, а не се отстраняват с корена. Това води до още по-бързото им поникване, което се случва в рамките дори на ден от последното бръснене. След използване на самобръсначка кожата често е раздразнена, зачервена, а усещането за сърбеж сякаш е неизменно. Понякога може да се достигне дори и до инфекции.

При лазерната епилация всички тези неща отсъстват. Фокусът на лазера е изцяло насочен към косъма, като това позволява да се избегнат всякакви раздразнения, свързани с кожата. Освен това, методът е безболезен и изключително ефективен. Също така – не е нужно да чакате много време, за да видите желания ефект. При лазерната епилация резултатите се показват още след първата процедура, космите започват да растат по-бавно, а след 6-8 процедури, нежеланите косми в третираната зона са премахнати за много дълъг период от време. Разбира се, резултатите при всеки човек са индивидуални. Значение имат кожата, възрастта на пациента, хормоните, цвета на косъма и кожата, дебелината на косъма и редовното посещение за процедура. Затова при някои хора може да са необходими малко повече процедури. Освен дълготрайното отстраняване на нежеланото окосмяване, лазерната епилация помага и с лекуването на фоликулит, както на обърнати и на враснали косми. Процедурата също така подобрява качеството на кожата, като я прави много по-гладка.

Какво представлява лазерната епилация с лазера PRIMELASE HR Excellence?

PRIMELASE HR Excellence е диоден лазер за епилация от последно поколение. Характеризира се с най-голямата пикова мощност на пазара и третира всички типове косми: както тънки, така и дебели, и всеки вид кожа, независимо от нейния цвят. PRIMELASE HR Excellence елиминира постепенно космите в анагенна (активна) фаза на растеж чрез последователни сесии, a мощността и прецизността на лазера осигуряват ефективна, безболезнена и най-вече безопасна епилация, лишена до голяма степен от чувството за дискомфорт.

За винаги актуална инфомация се абонирайте за нашия пощенски списък