С напредването и развитието на технологиите лазерът стана неизменна част от медицинските и козметични центрове. Днес все повече хора се обръщат към лазерната епилация, за да намерят дълготрайно решение за нежеланото окосмяване. И докато за едни това е най-добрият метод, други не са особено сигурни за ефективността и безопасността на процедурата.

Ето някои митове, които днес категорично ще развенчаем.

Лазерната епилация не е ефективна

Едно твърдение, което изобщо не е вярно. Лазерната епилация е напълно ефективен и безопасен метод за дълготрайно отстраняване на нежеланото окосмяване. Резултатът може да се види само след няколко процедури, а след известно време ще забравите изцяло за нежеланите косми. Важно условие е лазерната апаратура да е от доказан и реномиран производител. Не се доверявайте на прекалено евтини предложения за процедури, тъй като в тези случаи най-вероятно лазерната епилацията ще бъде проведена с евтин и некачествен китайски апарат, който няма да даде обещаните резултати.

Една процедура е достатъчна

За дълготраен ефект от лазерната епилация една процедура изобщо не е достатъчна. Да, резултатите се показват още след първата процедура, космите започват да растат по-бавно, но за дълготраен ефект в дългосрочен план е твърде смело да се говори. Причината за това е, че лазерът облъчва само космите, които се намират в своята анагенна (активна) фаза на растеж. За всеки пациент броят на необходимите процедури е различен, но най-често, за да се постигне дългосрочно редуциране на окосмяването, са необходими поне 6 процедури.

Процедурата е болезнена

За повечето пациенти процедурата е безболезнена. Разбира се, всичко е относително и зависи от индивидуалния праг на болка и чувствителност на пациента. С лазера PRIMELASE HR Excellence това, което може да се усети, е леко боцкане или пощипване, както и студенина, идваща от охлаждащия накрайник на апарата.

Лазерната епилация предизвиква здравословни и кожни проблеми

Срещат се твърдения, че обезкосмяването с лазер крие риск от безплодие при жените, причинява най-различни здравословни проблеми (като увреждане на вътрешните органи), а също може да доведе и до рак на кожата. Нито едно от тези неща не е вярно. Лазерните импулси се поглъщат от меланина, който се съдържа в космите и придава техния цвят. Действието на лазера е насочено изцяло към косъма и космения фоликул и не води до увреждане на останалите тъкани.

Лазерната епилация не може да се прави целогодишно

Процедурите с апарата PRIMELASE HR Excellence могат да се провеждат целогодишно, включително и през лятото, при спазване на определени изисквания.

Няма нужда от подготовка преди процедура

За по-бърз и по-качествен резултат от лазерната епилация е важно да се избягват някои неща. Хубаво е да забравите за кола маската, епилаторите и всичко останало, което премахва косъма от корена. Преди самата процедура трябва да се избягват солариуми, слънчеви бани и лосион за тен. Нещо, което е необходимо е използването на самобръсначка преди процедурата.

Лазерната епилация допринася за образуването на подкожни косъмчета

Това е невъзможно, защото фокусът на лазера е насочен към косъма, който по-късно бива отстранен заедно с космения фоликул. Всъщност, лазерната епилация ефективно се бори с някои проблеми – справя се с обърнатите косми и помага за лекуването на фоликулит.

Лазерната епилация е прекалено скъпа

Всичко е въпрос на калкулация. Ако се изчислят разходите около посещенията за кола маска, купуването на епилатори или самобръсначки, сумата ще изглежда значителна, а ефектът от тях – не особено дълготраен. За разлика от това, лазерната епилация обещава дългосрочни резултати. Ако сумираме разходите за кола маска и самобръсначки за година, ще излезе, че лазерната епилация е инвестиция далеч не толкова скъпа, колкото изглежда на пръв поглед.
 
 

За винаги актуална инфомация се абонирайте за нашия пощенски списък