Настоящата Политика за употреба на бисквитки цели да Ви запознае с особеностите и целесъобразността на използването на бисквитки в уеб сайта https://www.varixclinic.bg/

Като администратор на лични данни, МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "ВАРИКС КЛИНИК" ЕООД се стреми да получавате най-подходящата информация и най-добрите услуги, когато посещавате varixclinic.bg /наричано за краткост „Интернет страницата“, „уеб сайт“/. За да направим нашата Интернет страница по-приятна и лесна за използване от потребителите, събираме информация и данни, чрез употреба на т. нар. „бисквитки“ (cookies). Настоящата политика за употреба на бисквитки обяснява видовете технологии, които използваме, какво правят те и Вашия избор по отношение на тяхната употреба.

Какво представляват бисквитките?

Бисквитката („cookie“) е файл, съдържащ ограничен набор от текстова информация, която даден уеб сайт прехвърля от уеб браузъра на твърдия диск на Вашето устройство временно, докато трае посещението Ви, или за по-дълъг период, в зависимост от вида бисквитка. Функцията на бисквитките е да Ви разграничат от останалите потребители на същия уеб сайт или да запазят определена информация, свързана с Вашите предпочитания и се използват от повечето сайтове, за да улеснят Вашето сърфиране. Всяка бисквитка е уникална за Вашия браузър и съдържа анонимна информация. Обикновено съдържанието включва наименованието на домейна, от която идва.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "ВАРИКС КЛИНИК" ЕООД подчертава, че някои функции или услуги на сайта може да не функционират правилно без бисквитки. Бисквитките запазват предпочитанията на потребителя и друга информация, но не могат да четат данни от твърдия диск или от бисквитки, създадени от други сайтове.

Как и какви бисквитки използваме

Функционални бисквитки

Използваме бисквитки, които позволяват на уеб сайта да запаметява Вашите действия и предпочитания за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате сайта или преминавате от една страница към друга.

Бисквитки за сигурност

Използваме бисквитки от гледна точка на сигурност, чиято цел е да предотвратяват измамническо използване на идентификационни данни за вход, както и за защита информацията от неупълномощени страни.

Анализиращи бисквитки

Използваме Анализиращи бисквитки, които ни помагат да подобрим работата и ефективността на интернет страницата си като чрез тях събираме информация относно броя на уникалните посещения, статистически данни за употребата на интернет страницата, най-разглеждани, скоро разглеждани страници.

Бисквитки на трети страни

Използваме бисквитки от Google Analytics, които помагат за проследяване трафика на уеб сайта и други бисквитки свързани с външни системи и сайтове интегрирани към уеб сайта.

Рекламни бисквитки

Използваме бисквитки, които на база Вашето поведение в нашия уеб сайт може да Ви показват реклами, които предполагаме, че отговарят на Вашите предпочитания и интереси.

Каква информация събираме автоматично при посещение на уеб сайта?

Когато посещавате уеб сайта ние обработваме следните категории данни:
1. Видът и версията на уеб браузъра;
2. Операционната система, която използвате;
3. Уебсайтът, чрез който сте стигнали до наша страница;
4. Дата и час на посещение;
5. IP адрес;
6. Конкретните действия, които сте предприели, включително посетените страници, честотата и продължителността на посещенията на уеб сайта;
7. Доставчика на интернет услуги, който използвате;
8. Друга подобна информация, която може да бъде използвана, в случай на информационна атака върху нашите системи.

При използването на тези общи данни МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "ВАРИКС КЛИНИК" ЕООД не извършва профилиране и не използва събраната информация за идентификация на субекта на данните. Тези данни се обработват за целите на:
• коректно предоставяне съдържанието на уеб сайта;
• оптимизиране съдържанието на уеб сайта, както и рекламата му;
• поддържане на нашите информационни системи и уеб технологии;
• предоставяне на правоприлагащите органи необходимата информация за наказателно преследване в случай на кибернетична атака.

Следователно МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "ВАРИКС КЛИНИК" ЕООД анализира анонимно събрана и статистическа информация с цел да повиши нивото на защита и сигурността и да осигури оптимално ниво на защита на личните данни, които обработва.
Анонимните данни намиращи се на регистрационните файлове на сървъра се съхраняват отделно от всички лични данни, предоставени от субекта на данни.

Съдържат ли бисквитките лични данни?

Личните данни събрани от бисвкитките се използват единствено и само за осъществяването на конкретни функции в сайта, свързани със самия потребител. Такава информация се криптира по начин, който прави достъпа до нея от неоторизирани лица невъзможен.

Как се изтриват бисквитки?

Можете сами да изберете дали да приемете бисквитките или не. Ако искате да знаете кога Вашият компютър получава бисквитка, можете да настроите браузъра си така, че той да Ви уведомява за това. Така имате възможност да приемете или откажете дадена бисквитка. Вашият компютър може да бъде настроен да отхвърля всички бисквитки. Можете по всяко време да деактивирате използването на „бисквитките“ на уеб сайтът чрез съответната настройка на използвания интернет браузър и по този начин да се откажете окончателно от създаването на „бисквитки“. Освен това, вече зададените „бисквитки“ могат да бъдат изтрити по всяко време чрез интернет браузър или други софтуерни програми. Това е възможно при всички популярни интернет браузъри. Ако деактивирате настройката на „бисквитките“ в използвания интернет браузър, не всички функции на уеб сайтът могат да бъдат напълно използваеми.

Ако искате да разберете как да деактивирате използването на „бисквитките“, посетете aboutcookies.org. 

Декларация за поверителност на данните

Прочетете повече за това как и защо използваме Вашите данни тук.

Контакти

Отговорникът за защита на личните данни е отговорник за този документ и осигурява надзор за изпълнението на посочените процедури спрямо изискванията на Общия регламент относно защитата на личните данни (GDPR) и ЗЗЛД.
С радост приемаме всякакви въпроси, коментари и искания, свързани с тази Политика за бисквитките. Можете да се свържете с нашия отговорник за защита на личните данни тук info@varixclinic.bg.

За винаги актуална инфомация се абонирайте за нашия пощенски списък