Пациент на 33 г., страдащ от хронична венозна болест. От около 10 г. имаше изявени разширени вени по хода на десния крак - съобщаваше и за наследствена предразположеност.

След обстоен преглед на венозната система с ултразвуков апарат установихме увреждане на клапите на две от главните повърхностни вени на десния крак - vena saphena magna и vena saphena accesoria anterior. Пациентът бе преценен като подходящ за провеждане на ендовенозна лазерна аблация на увредените вени на първи етап, която впоследствие бе осъществена. На втори етап проведохме и склеротерапия с пяна на остатъчните увредени средно- и дребнокалибрени венозни клонове на десния крак.

Време за провеждане на лазерната аблация ~ 40 мин. Време за осъществяване на склеротерапията с пяна ~ 20 мин. Проведеното лечението е амбулаторно, без необходимост от болничен престой, без разрези и без шевове.

На показаните снимки може да видите изходното състояние на вените преди провеждането на безкръвното лечение, както и крайния резултат няколко месеца по-късно.

За винаги актуална инфомация се абонирайте за нашия пощенски списък