Представяме Ви пациент на 36 г., страдащ от хронична венозна болест и едрокалибрени разширени вени по хода на двата кракa. След обстоен преглед на венозната система с ултразвуков апарат установихме сериозно увреждане на венозните клапи на vena saphena magna на двата крака, както и на vena saphеna accesoria anterior на десния крак. Пациентът бе преценен като подходящ за провеждане на ендовенозна лазерна аблация на увредените вени на два етапа в съчетание с амбулаторна микрофлебектомия на едрокалибрените венозни клонове на двата крака. На последващите етапи от предварително изготвения план за лечение проведохме и няколко процедури склеротерапия с пяна на остатъчните увредени средно- и дребнокалибрени венозни клонове на двата крака.

Проведеното лечението е амбулаторно и само с местна упойка, без необходимост от болничен престой, без разрези и без шевове. На показаните снимки може да видите изходното състояние на вените преди започването на лечебния процес, както и резултатите 10 месеца по-късно.

Поради сложността на случая лечениетo на пациента все още продължава, като предстои финалният етап, свързан с допълнителна склеротерапия с пяна за постигане на максимално добър краен резултат.

За винаги актуална инфомация се абонирайте за нашия пощенски списък