Пациент на 54 г., от дълги години страдащ от хронична венозна болест и разширени вени по хода на десния крак. След обстоен преглед на венозната система с ултразвуков апарат установихме увреждане на венозните клапи на vena saphena magna на десния крак.

Пациентът бе преценен като подходящ за провеждане на ендовенозна лазерна аблация на увредената вена на първи етап, която впоследствие бе осъществена. На втори етап проведохме и склеротерапия с пяна на остатъчните увредени средно- и дребнокалибрени венозни клонове на десния крак.

Време за провеждане на лазерната аблация ~ 30 мин. Време за осъществяване на склеротерапията с пяна ~ 15 мин. Проведеното лечението е амбулаторно и само с местна упойка, без необходимост от болничен престой, без разрези и без шевове.

На показаните снимки може да видите изходното състояние на вените преди провеждането на безкръвното лечение, както и крайния резултат 6 месеца по-късно. Важно е да отбележим, че на снимките преди провеждане на лечението липсва окосмяването на десния крак, тъй като предварително е премахнато във връзка с предстоящите процедури.

За винаги актуална инфомация се абонирайте за нашия пощенски списък