Първата крачка към успешното лечение на разширените вени е консултацията с компетентен съдов специалист. Диагностиката и лечението трябва да бъдат извършвани от сертифициран специалист по венозни заболявания - ангиолог или съдов хирург.

Важно е да знаете, че не всеки съдов специалист е достатъчно компетентен в сферата на венозните заболявания. По-голямата част от тях работят активно в сферата на артериалните заболявания, като венозната патология остава встрани от фокуса на професионалните им интереси. Именно затова е редно да поверите лечението си на специалист по венозни заболявания - ангиолог-флеболог или съдов хирург с опит във флебологията.

Флебологията е клон от медицината, свързан с диагностиката, лечението и профилактиката на венозните заболявания. Като всяка една област в медицината и флебологията преживява бурно развитие през последните две десетилетия благодарение на развитието на високите технологии. Навлизането в ежедневната медицинска практика на минимално инвазивните методи за лечение доведоха до революция в съвременното лечение на хроничната венозна болест, като оставиха старото оперативно лечение на разширените вени в миналото.

Във Варикс Клиник осъществяваме обстоен преглед на съдовата система, включващ подробен ангиоличен статус и последваща подробна ултразвукова съдова диагностика. След това се обсъждат най-подходящите терапевтични възможности, като накрая се изготвя и индивидуален план за лечение.